Limbi

  • English Z
  • Română

STUDIUL PROPRIEI PERSOANE IN VIATA COLECTIVA Familie, Grup, Organizatie, Comunitate - Eveniment facilitat de catre Mick Landaiche, Ph.D.

Grupul are o structura care se deruleaza pe o perioada de trei ani (21-22 Noiembrie, 2015; 19-20 Noiembrie, 2016; 18-19 Noiembrie, 2017)

Pentru a ne maturiza, pentru a ne dezvolta in mod autonom ca profesionisti, ne gasim un camin convenabil in modele teoretice care ne ghideaza munca noastra ca finite umane cu semenii nostri. Modelele pe care le avem pot fi partial mostenite, partial elaborate de noi insine; eficiente in unele situatii, si mai putin eficiente in altele. In timp, invatam cum sa pastorim acest proiect, care se deruleaza pe parcursul intregii vieti, de a ne construi si revizui cadrele de lucru, sprijinindu-ne atunci cand este posibil pe comunitatile noastre, dand un sens atunci cand putem locului pe care il ocupam in legatura cu ceilalti. Efortul nostru este, mai presus de toate, unul de natura etica.

Cum putem organiza mai bine complexitatea experientelor noastre in grupuri, familii, organizatii si comunitati? Care sunt informatiile despre noi insine de care avem nevoie pentru a nazui catre aspiratiile personale si profesionale pe care le avem? Acest workshop va prezenta perspectiva sistemelor naturale asupra gruparilor umane, punand accentul pe studierea propriei persoane in cadrul acestor grupuri. Participantii la workshop vor fi invitati sa preia un rol activ in a construi si a-si impartasi propriile teorii si cadre de lucru in curs de evolutie de care dispun in legatura cu functionarea umana. Metoda folosita pentru a ne construi si rafina ipotezele va fi una practica de observare si cercetare, iar grupul de workshop va functiona ca o comunitate de cercetatori egali. Pe perioada dintre intalnirile anuale, participantilor le vor fi trasate proiecte de observare.

Primul workshop de doua zile (21-22 Noiembrie, 2015) va include o prezentare a conceptelor teoretice legate de viata de grup. In mod ideal, aceasta va extinde orientarea teoretica primara a fiecarui participant (in speta, AT, psihodinamica, cognitiv-comportamentala, constelatii familiale etc.). Aceste concepte vor furniza o baza comuna lucrului nostru in grup. In cele unsprezece luni dupa prima intalnire, membrii grupului se vor observa pe ei insisi in sistemele grupale din care fac parte (indiferent daca este vorba despre familie, organizatie sau comunitate). Rezultatele acestei cercetari vor fi prezentate de catre participanti pe parcursul celui de-al doilea workshop de doua zile (19-20 Noiembrie, 2016), ceea ce ne va oferi ocazia de a revizui si intari conceptele teoretice. In cele unsprezece luni dupa acest workshop, vor fi parcurse unele sarcini aditionale de observare, rezultatele carora vor fi prezentate in cel de-al treilea si ultim workshop de doua zile (18-19 Noiembrie, 2017), inlesnind astfel o mai buna rafinare a cadrelor de lucru pe care le folosim pentru a ne evalua eficienta profesionala si satisfactia in munca.

Grupul este deschis oricarui profesionist in relatii umane interesat de procesul de invatare, indiferent de orientarea teoretica sau numarul de ani de experienta. Grupul de lucru va fi limitat la 10 membri, fiecare asumandu-si angajamentul pentru toti cei trei ani.

Intrucat acesta va fi un grup de mici dimensiuni, avem optiunea de a lucra in limba romana si in limba engleza (cu traducere) sau doar in limba engleza. Daca sunteti interesat(a) sa va inscrieti la acest workshop, va rugam sa indicati daca v-ar fi confortabil sa lucrati in limba engleza sau daca ati invata semnificativ mai bine beneficiind de traducerea din limba engleza in limba romana.

Incepand de anul acesta participantii vor primi credite de la Colegiul Psihologilor doar daca vor solicita acest lucru. In acest caz, taxa obtinerii creditelor de la COPSI va fi platita separat de catre cei care doresc credite. Fiecare solicitant va plati o cota parte din taxa solicitata de COPSI. Va rugam sa precizati pe formularul de inscriere cu cel putin o luna inainte de data cursului daca doriti credite.

Cost: 675 lei / participant.

Inscrierile se pot face prin completarea formularului de inscriere pe care il veti primi luand legatura cu persoanele de contact - Nicoleta Gheorghe (nicoleta.gheorghe@yahoo.com) sau Diana Deaconu (dianardeaconu@gmail.com) - si prin achitarea integrala a costului. In acelasi timp cu formularul de inscriere veti primi si detaliile legate de modalitatile de plata.