Limbi

  • English Z
  • Română

PROVOCARILE SCHIMBARII PERSONALE SI PROFESIONALE cu Bill Cornell, TSTA-P

Workshop-urile au o structura elaborata pe o perioada de trei ani

Workshop #1

Explorarea structurilor de crestere terapeutica – 21-22 noiembrie 2015

Eric Berne a oferit AT-ului doua modalitati esentiale de a gandire in legatura cu structura si procesul lucrului terapeutic. Accentul pus de Berne pe “contract” s-a concentrat pe acordurile de lucru constiente, reciproce din cadrul relatiilor profesionale. Natura contractelor de lucru poate avea in prim-plan rezultatul sau procesul, insa indiferent de acest lucru ceea ce au in comun contractele este intentia lor constienta. Conceptualizarea lui Berne despre “canon” adreseaza aspectele inconstiente ale relatiilor noastre de lucru in terapie, consiliere, predare, consultatie si supervizare. Canonul poate fi consistent cu aspectele stabilite contractual sau in dezacord cu acestea. Conceptul de “cadru” are legatura cu regulile si practicile care creeaza un mediu terapeutic, iar aceste contin de obicei elemente atat constiente, cat si inconstiente. Contractual, canonul si cadrul pot fiecare sa imbogateasca sau sa limiteze procesul de angajament profesional si de crestere terapeutica.

 

Workshop #2

Limitarile terapiei si ale terapeutului: despre situatiile in care nu ne ridicam la inaltime in munca noastra – 19-20 noiembrie 2016

In calitate de terapeuti, consilieri, traineri si lideri de group avem cu totii versiuni idealizate despre noi insine si munca noastra. Ce se intampla atunci cand nu ne ridicam la inaltimea propriilor idealuri si asteptari? Cum intelegem si cum lucram cu esecurile din demersurile noastre profesionale? Workshop-ul se va concentra pe valorile, idealurile si fanteziile care ne motiveaza in munca noastra de profesionisti in domeniul relatiilor umane si pe impasurile cu care ne luptam sau pierderile inevitabile pe care le suferim. Cum invatam din experientele pe care le traim atunci cand nu suntem la inaltimea propriilor idealuri si asteptari?

 

Workshop #3

Impedimente in calea schimbarii: anxietati, pierdere si sinele primejduit – 18-19 noiembrie 2017

Stephen Mitchell a scris candva ca anxietatile si temerile stau mereu la panda in orice process autentic de analiza si schimbare – un proces care este rareori confortabil, in special cu cat schimbarea este mai profunda. Doilul si tragediile nevorbite, transmise de la o generatie la alta, pot parea dincolo de cuvinte, asemenea fantomelor care bantuie, dar care nu pot fi numite sau abordate. Sentimentul nostru de sine in forma lui fundamentala se poate simti profund amenintat sau pierdut. Pot fi starnite anxietati si o agresivitate puternica, intrucat a te schimba inseamna a trai din nou, iar asta poate parea imposibil sau nebunesc. Mitchell s-a referit la aceste perioade in care procesul terapeutic sau de invatare devine prea amenintaror pentru individ sau pentru grup, prin termenul de “perioada critica”. In mijlocul unei “perioade critice” terapia insasi devine tinta atacurilor sau poate parea teribil de blocata. Acest workshop va explora rolul prezentei in calitate de martor si rolul doliului in procesul terapeutic. Vom aborda, de asemenea, distinctia dintre impedimentele de natura intrapsihica ce se interpun in schimbare, respectiv cele foarte reale care pot exista in lumea din jurul nostru, unde schimbarea este vazuta ca neprielnica sau imposibila.

 

Aceasta serie de workshop-uri a fost elaborata cu intentia de a sustine un proces de invatare si de crestere pentru profesionisti. Fiecare din temele stabilite pentru aceste workshop-uri reprezinta o secventa a acestui proces, fiind parti ale unui intreg cu legaturi stranse intre ele. Astfel, cu toate ca aceasta nu este o conditie obligatorie pentru participare, trainerii si organizatorii recomanda si incurajeaza participarea celor care se inscriu la toate cele trei workshop-uri. Un asemenea angajament va contribui semnificativ la crearea unui spatiu de invatare robust si a unui process dinamic de invatare.

Incepand de anul acesta participantii vor primi credite de la Colegiul Psihologilor doar daca vor solicita acest lucru. In acest caz, taxa obtinerii creditelor de la COPSI va fi platita separat de catre cei care doresc credite. Fiecare solicitant va plati o cota parte din taxa solicitata de COPSI. Va rugam sa precizati pe formularul de inscriere cu cel putin o luna inainte de data cursului daca doriti credite.

Cost: 540 lei / participant.

Inscrierile se pot face prin completarea formularului de inscriere pe care il veti primi luand legatura cu persoanele de contact - Nicoleta Gheorghe (nicoleta.gheorghe@yahoo.com) sau Diana Deaconu (dianardeaconu@gmail.com) - si prin achitarea unui avans de 300 lei. In acelasi timp cu formularul de inscriere veti primi si detaliile legate de modalitatile de plata.